The Stables

De formule: gratis entree, maar eigen drankje/hapje meenemen.

Muziek in de polder

Begin januari 2005 betrokken Hans Koster en Karin Thoms een prachtig gelegen huis met stallen aan de Wijkdijk in Boskoop. Gelegen midden in het veenweidegebied van het Groene Hart overtrof het hun stoutste dromen. Ruimte  voor bos, dieren en muziek, een oude kwekersloods werd omgetoverd tot een klein theatertje. Alles low budget. Wat er was werd hergebruikt en wie wat bewaart die heeft wat. Zo ontstond The Stables. In het begin heel onwennig met moeite bij elkaar gescharreld en met buren, burgers en buitenlui. Al gauw met meer creativiteit en een open oog voor alles wat bruikbaar was. De kring belangstellenden werd snel groter. Vrienden van vrienden, buren van buren, kennissen van familie, iedereen die van muziek houdt is welkom.

Een absoluut unieke formule wordt geboren. We heffen géén entree. Iedereen zorgt zelf voor zijn eigen drankje en sinds een tijdje ook voor hapjes. Wil je het niet delen, ga er bovenop zitten. Meestal gaan de schaaltjes met hapjes rond en deelt iedereen in de vreugde.

In The Stables geldt er één regel:  

TIJDENS DE OPTREDENS IS ER AANDACHT. BIJPRATEN DOEN WE IN DE PAUZE.

De meeste muzikanten vinden het idee ontzettend leuk en houden hun gage aan de lage kant. 

Een Stable-seizoen loopt in principe van oktober t/m mei. Wat er op de agenda komt, is altijd een verrassing.

We proberen zo divers mogelijk te zijn: folk, singer/songwriter, jazz, klezmer, man, vrouw, bandje, rock en zelfs een incidentele dichter hebben allemaal al voor het voetlicht gestaan.

In principe zijn de avonden op de laatste zaterdag van de maand. Vaste Stablegasten ontvangen een uitnodiging.

Hoeveel publiek er verschijnt, blijft altijd spannend, maar het is uiteindelijk altijd gezellig en vooral héél intiem.

Onze vriend voor het leven: Hans van Duijvenbode(overleden in 2015) heeft ons in de beginjaren financieel gesteund. Wij blijven hem daarvoor altijd dankbaar en vergeten hem nooit!

Na zijn, helaas veel te vroege overlijden, heeft Liesbeth Peeters het stokje overgenomen. Haar lijfspreuk: “ZONDER PUBLIEK GEEN MUZIEK”, is inmiddels ook de onze geworden! Liesbeth dank voor je enthousiasme!

Dank ook aan Rob Kakes van Rookalert. Hij veegt jaarlijks de Stable-schoorsteen. Dat geeft een warm en veilig gevoel.

Tenslotte bedanken wij de familie van der Werf van Wijkdijk 62 voor het belangeloos beschikbaar stellen van hun plein als parkeerruimte. We zouden anders echt niet weten waar we met de auto’s naar toe moeten.

Agenda The Stables 22-23

  • 24 september: Lamoer (NL)
  • 29 oktober: Robin James Hurt (Ierland)
  • 19 november: Open Podium at the Stables
  • 28 januari 2023: Edouard van de Velde (France)
  • 18 februari 2023: Johnny Campbell (Engeland)
  • 18 maart 2023: Kate McDonnell (USA)
  • 29 april 2023: Tom Mank and Sera Smolen (USA)